Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

de Rocsi in Pui, 24 Apr 2014 | 12365 vizualizari

 

Iaca am ajuns si eu la reteta cu numarul 800. Privind in urma parca nu imi vine sa cred ca am pregatit eu atatea retete. Va multumesc pentru aprecierile voastre, pentru atentionari, ca m-ati ajutat cand am cerut o parere si nu numai >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 4 cozi usturoi verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 350 carne tocata de porc
  • 1 lingura cu varf pasta de gogosari cu kapia
  • 4 fire marar verde
  • 1 ou
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura si 1/2 pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 canita mica vin rosu
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800:

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus. Adaugam 4-5 linguri de apa, lasam sa scada, apoi punem carnea tocata, pasta de gogosari cu kapia. Le amestecam bine, condimentam cu sare, piper si turnam o canita de apa. Lasam sa scada la foc potrivit, la final incorporam 1/2 lingura de tomate si mai lasam 2 minute. Luam tigaia de pe foc, punem oul, mararul verde totcat.

Jumatatile de piept de pui le spalam, le tamponam cu un servet, le subtiem putin cu un cutit apoi le batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare ca sa nu le rupeti. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, punem umplutura pe fiecare apoi rulam strans si le prindem cu scobitori. Ungem un vas yena cu ulei si asezam rulourile.

Intr-un bol amestecam vinul, pasta de tomate, sare, piper, patrunjelul uscat si circa 1 cana apa. Turnam tot acest amestec peste rulouri, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem feliute si il imprastiem in vas. Acoperim cu capacul sau (sau cu staniol daca vasul nu are capac) si il introducem in cuptor, la o temperatura potrivita pentru 60 de minute. Scoatem capacul dupa acest timp, il stropim cu zeama din vas, il lasam descoperit. Il stropim de vreo 2-3 ori la interval de 10 minute. Cand este gata il scoatem sa se racoreasca si il pastram la frigider.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Rocsi 1

27.04.2014, 18:51

Se mai intampla Lia

Rocsi 1

27.04.2014, 18:51

Multumesc Diana

Rocsi 1

27.04.2014, 18:52

Multumesc mult Ruxy draga. Eu zic ca este mandra, este mai introvertita si nu prea isi expune ea sentimentele. Si eu sunt cam la fel, ii cam seman aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut