Rulada din piept de curcan

de Patricia Iordache in Curcan, 5 Iul 2013 | 6217 vizualizari

 

Este un preparat pe gustul sotului si il prepar ori de cate ori am ocazia. Este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan ( aproximativ 600 gr.);
  • 2 oua;
  • 250 gr. branza telemea;
  • 2-3 fire ceapa verde;
  • 1-2 fire usturoi verde;
  • putin marar;
  • putin patrunjel;
  • sare;
  • piper;
  • unt cat o nuca/ulei (pentru uns)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de curcan:

Pieptul de curcan se taie felii mari, subtiri si se bat cu ciocanul snitele pana ajung la grosimea de aproximativ 2 cm, fara sa se rupa.

Le presaram cu sare si piper si se lasa 20 minute la frigider, sa se fragezeasca.

Verdeata, ceapa, usturoiul si branza se toaca marunt si se amesteca cu ouale batute.

Asezam pe o tava feliile de carne, suprapuse putin una peste alta, apoi punem compozitia de branza si verdeata.

Rulam carnea si o legam strans cu o ata. Ungem rulada cu ulei/unt topit si o punem in folie de aluminiu.

O asezam in tava (de cozonac) si o punem la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si lasam rulada sa se rumeneasca putin.

O lasam la racit si apoi o taiem felii grosute.

TIPS-URI

1

Noi am servit cu ciuperci trase in unt, cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan