Rulada din piept de curcan cu merisoare este un preparat cu adevarat deosebit, elegant, cu gust fin, dar totodata usor de facut.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Pentru sos:
Mai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu!
Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat fasii subtiri si mai lasa putin pe foc.
Lasa compozitia sa se raceasca, apoi amestec-o intr-un castron cu pesmetul de paine, patrunjelul tocat marunt, merisoarele si oul. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si omogenizeaza bine.
Sterge bine pieptul de curcan cu servetele de hartie, apoi cresteaza-l din loc in loc, pana obtii o bucata plana, cam de aceeasi grosime peste tot. Pune umplutura la mijloc si ruleaza cu grija, apoi leaga rulada cu o sfoara, ca sa nu iasa umplutura in timpul coacerii.
Pune rulada de curcan intr-un vas pentru cuptor, stropeste cu putin ulei, condimenteaza cu sare si piper si adauga o cana cu apa sau supa de legume sau pui.
Pune tava in cuptor la 180 de grade C, cam 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Intre timp, pregateste sosul. Amesteca gemul de merisoare cu vinul, zaharul si mirodeniile si fierbe totul la foc mic, pana incepe sa se ingroase.
Scoate apoi cuisoarele si steluta de anason.
Serveste rulada de curcan alaturi de sosul de merisoare si un piure cremos.