Rulada "Krem a la Krem"

de Miha in Prajituri, 18 Noi 2011 | 16558 vizualizari

 

La vremea cand am facut rulada asta am dedicat-o mamei mele, la aniversarea sa. Azi v-o dedic voua, cu ocazia aniversarii lui Robert. Azi puiul meu Robert implineste 7 ani. Va invit la cate o feliuta de rulada pana e gata tortul. :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetcher
  • Crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 75 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Krem a la Krem":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada "Krem a la Krem"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone