Rulada''buturuga''

de ionela84 in Prajituri, 9 Apr 2013 | 4937 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt blat

  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 80 g faina
  • 60 g amidon
  • un praf de sare

Pt crema de ciocolata

  • 150 g ciocolata neagra amaruie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 75 g unt
  • cacao
  • esenta de rom
  • 1lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada''buturuga'':

Pt blat:se separa ouale.Se bat albusurile cu 40 g zahar.Galbenusurile se bat cu 4 linguri de apa fierbinte si 85 g zahar.Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si apoi albusul  se adauga si praful de sare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 12-15 min.

Blatul se scoate din cuptor se rastoarna pe un prosop textil pudrat cu zahar,hartia se umezeste putin si se desprinde cu grija de pe fund.Se ruleaza apoi blatul in prosop si se lasa sa se raceasca.

Pt crema:ciocolata se topeste pe bain-marine,laptele se pune la fiert se adauga cacaua,  zaharul,ciocolata topita si faina se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa fiarba se amesteca energic pana se ingroasa.Se ia de pe foc si apoi se adauga untul.Se amesteca pana se topeste iar la sfarsit se adauga  esenta de rom

Se deruleaza blatul si se umple cu crema apoi se ruleaza inapoi.Inainte de servire se tine la rece 3h.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada''buturuga''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu dovleac