Rulada-tort

de Adele in Prajituri, 14 Ian 2017 | 3282 vizualizari

 

Cam da ..am ajuns si eu la o varsta ..si cum e firesc .am pus de ceva dulce, rapid..nu un tort, dar pe aproape ;))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cu ulei
  • esenta vanilie.
  • 80 gr fulgi de ciocolata.
  • Crema ciocolata
  • 100 ml frisca
  • ciocolata 100 gr
  • esenta rom
  • visine/cirese dulceata 2-3 linguri.
  • 2 banane
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada-tort:

Blatul- se separa galbenusurile de albusuri care se mixeaza spuma cu putina sare, separat se mixeaza  galbenusurile cu zahar, ulei si esenta, pana devin spuma. Se adauga faina si se incorporeaza treptat si fulgi de ciocolata, dupa care se adauga albusurile spuma, de jos in sus, amestecand in mod delicat, obtinand o compozitie lejera. Se toarna totul intr-o tava patrata, tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la 180° C, pana cand se rumeneste. Se scoate, se lasa la racit, intr-un prosop, se ruleaza usor.

Crema:pe baie de aburi se topeste ciocolata in 50 ml frisca lichida, se lasa la racit, restul de frisca se mixeaza bine, se adauga dulceata si ciocolata racita bine, se amesteca totul.

Peste blatul racit, se intinde un strat de crema intins bine, se pun pe margine cele doua banane, curatate, se rotoleaza bine, se stringe bine si se lasa la rece.

Dupa cateva ore in care a stat la frigider, se decoreaza dupa gust si bunul plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada-tort" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata