Rulouri crocante din castraveti pentru iarna

de Panacris in Conserve, 13 Aug 2020 | 4765 vizualizari

 

Nu, n-am inventat eu rețeta! Navigând printre rețete de castraveți, mi-a apărut această minunată și provocatoare rețetă : https://retete-usoare.info/rulouri-crocante-din-castraveti-pentru-iarna-toti-vor-cere-reteta/ .
N-am rezistat, așa că citit și preparat! O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru își face, am migălit câteva rulouri.
 
În sine rețeta e tare simplă și ieftină, doar cu răbdarea trebuie să stați bine!

 

INGREDIENTE

  • Castraveți cu lungimea de 10-12 cm cca. 12 bucăți,
  • Ardei kapia roșu cca. 2 bucăți,
  • Usturoi 1 căpățână,
  • Semințe de muștar lingură,
  • Semințe și bețe de mărar,
  • Boabe de ienibahar, câte o boabă pentru fiecare borcan,
  • Boabe de ienupăr, câte o boabă pentru fiecare borcan.
  • Pentru marinadă:
  • Apă 1000 ml,
  • Sare neiodată 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Oțet de vin 9% 50 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri crocante din castraveti pentru iarna:

Castraveții se spală și se taie la ambele capete. Apoi se taie pe lungime felii subțiri, indicat ar fi să folosiți o mandolină, rindea pentru varză sau cuțitul de curățat legume.

Ardeiul kapia se curăță, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm lungime și 5 mm grosime, ca și cartofii pai.

Se așează câte un ardei pai, pe felia de castravete și se rulează ușor, ce se așează initial într-un vas, până se formează toate rulourile.

Pentru un borcan de 250-300 ml aveți nevoie cca. 3-4 castraveți și ½ ardei kapia.

Pe fundul borcanului așezați câte un cățel de usturoi feliat, semințe de mărar și muștar. Începeți să umpleți borcanul, așezând rulourile, unul lângă altul strâns (ideal ar fi ca borcanul să aibă gura largă!), apoi se adaugă boaba de ienibahar și ienupăr, bețele de mărar, astfel încât să sigileze rulorile.

Între timp se pune la fiert amestecul de apă, oțet, sare și zahăr, după ce clocotește, se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute.

Marinada se toarnă peste rulorile de castraveți din borcane, se lasă cca. 5 minute, până ce se așează bine marinada, între legume, apoi se închid ermetic borcanele cu capace sterilizate, apoi se pun cu fundul în sus, într-un vas căptușit cu prosoape de bucătărie, textile, se acoperă și se lasă la dunst cald până a doua zi.

Apoi se depozitează în cămara la răcoare cca. 1 lună până se savurează împreună cu oameni dragi la mese de sărbătoare.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri crocante din castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti cu aspirina