Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Retetecalamama
Aluat
Cernem faina intr-un castron,adaugam sarea,zaharul si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte, adaugam galbenusurile,oul batute cu lapte, 1/2 din unt si incepem sa framantam pana ce il omgeniza dupa care adaugam treptat untul ramas si framantam un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim cu prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura
Spalam leurda, o scurgem bine de apa si o tocam.
Intr-o tigaie aduagam 1 lingura unt si calim leurda cca 2 minute, lasam sa se raceasca.
Maslinele le taiem in felii si dam branza prin razatoare.
Intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara, stropim cu putin unt in care am calit leurda.
Adaugam branza rasa, leurda si maslinele, rulam aluatul si taiem bucati.
Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,acoperim si lasam cca inca 15 minute la dospit.
Ungem cu oul desfacut cu putin lapte.
Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.