Rulouri cu spanac si branza feta

de Toamna07 in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 3965 vizualizari

 

Este o reteta marocana din cartea de bucate - Bucataria Lumii- Gordon Ramsay .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi pentru placinta
  • 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
  • 250 gr.de branza feta
  • 1 ou mare,batut
  • marar si patrunjel
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • 150 gr. de unt topit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu spanac si branza feta:

Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie.Se scoate intr-o strecuratoare ,se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare .
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul,verdeturile tocate,sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata ,pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie ,pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung ,in doua,punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat ,lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti.Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem,apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati,ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.

Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute ,pana cand devin fragede si rumene.

Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.

Bune-bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu spanac si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

08.05.2012, 19:49

Rocsi 1

08.05.2012, 21:10

jolygina 1

14.05.2012, 20:16

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de cartofi si pastarnac