Rulouri de peste cu piure fructat

de Anamaria7 in Peste, 27 Mar 2011 | 4985 vizualizari

 

Pentru cei care s-au saturat de peste prajit :P Si care adora carnea alaturi de o aroma fructata, iesita din comun :)

 

INGREDIENTE

Pentru rulouri:

  • n bucati peste file
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 para
  • sos de soia
  • sare, piper

Pentru aromatizare:

  • 2 lg frunze de patrunjel tocate
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lg sos de soia
  • 1/4 lgt piper

Pentru pireul de legume:

  • 1/2 para
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de peste cu piure fructat:

Bucatile de file de peste se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu sos de soia si se pun la marinat cateva ore.

Para se curata de coaja, iar impreuna cu morcovul curatat si ardeiul se taie bastonase de cca 0.5cm grosime.

Asezam cateva bastonase din fiecare pe capatul cate unei bucati de file, apoi rulam si asezam in aparatul pentru gatit cu abur. Pe fiecare rulou asezam cateva cubulete de para.

Legumele pentru pireu (in afara de para) se taie cubulete si se aseaza in jurul rulourilor. Lasam totul sa fiarba cca 15min. Intre timp, amestecam ingredientele pentru aromatizare. 

Cand totul a fiert, pasam cu blenderul legumele pentru pireu,, impreuna cu para proaspata, lungim cu apa lasata in aparat de la fiert si potrivim gustul cu sare.

La servire incalzim putin in cuptorul cu microunde ingredientele pentru aromatizare si turnam peste rulouri.

TIPS-URI

1

Para ii da acestei retete un gust usor dulce, inedit, perfect langa carnea usoara de peste :) se poate inlocui cu mar golden dulce;

2

Sosul de soia contine sare, deci grija la cata sare folosim in plus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de peste cu piure fructat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon