Rulouri din carne de porc umplute cu Pancetta, in sos de ardei copti si rosii & ciuperci la tigaie

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Oct 2016 | 2739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 grame rosii in bulion
  • 225 grame ardei copti. tocati
  • 4 bucati carne de porc (pentru snitele)
  • 12 felii Pancetta
  • 1/2 legatura busuioc sau salvie
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • 1 lingurta mix de ierburi italiene (oregano, busuioc, rozmarin)
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne de porc umplute cu Pancetta, in sos de ardei copti si rosii & ciuperci la tigaie:

Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul. 

Se adauga otetul balsamic, apoi rosiile in bulion si ardeii copti, tocati si se gatesc 3-4 minute. Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma totul intr-un sos omogen, se adauga sare si piper si se transfera intr-un vas pentru servit. 

Se aseaza bucatile de carne intre 2 bucati de folie si se bat cu un sucitor sau ciocan pentru snitele pana au o grosime de 1/2 cm.

Se indeparteaza folia alimentara si se aseaza felii Pancetta pe fiecare snitel, apoi frunze de busuioc sau salvie. Se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. Se presara cu sare si piper si se prajesc in 3 linguri de ulei, 3-4 minute pe parte. Se indeparteaza scobitorile si se transfera in vasul cu sos. Se adauga vinul in tigaia in care au fost prajite rulourile si se gateste pana se reduce usor si devine un sos lucios.

Se incalzeste restul de ulei si se calesc ciupercile, impreuna cu ierburile italiene, pana devin crocante. La final, se adauga sare si piper si se adauga in vasul cu rulouri. 

Se stropeste totul cu sosul de vin obtinut anterior si se presara cu frunze de busuioc/salvie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din carne de porc umplute cu Pancetta, in sos de ardei copti si rosii & ciuperci la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati secuiesti si rozmarin