Salam de biscuiti reteta

de Irina in Prajituri, 24 Ian 2012 | 55078 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am intrebat-o cum ne facea ea cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 200 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • esenta de rom 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele... 

Am folosit biscuiti Petit beurre pentru ca sunt dulci, moi si usor de sfaramat. Am adaugat cele trei linguri de cacao, putina esenta de rom si am amestecat ingredientele. 

Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul pana s-a format un sirop consistent, dupa care am adaugat untul. Am amestecat pana s-a topit untul si siropul obtinut l-am turnat peste ingredientele din castron (dupa ce s-a racit putin) si am omogenizat bine.

 Am rasturnat compozitia pe o bucata de folie alimentara, dandu-i forma de salam si impachetandu-l bine.

Cu greu l-am tinut trei ore in frigider pentru a se intari. 

Mmmm, are gustul copilariei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]