Salam de biscuiti reteta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 9 Iul 2010 | 27654 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 150 g unt
  • 80 ml lapte
  • 100 g nuca
  • 50 ml lichior de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta cu ciocolata:

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se rup cu mana bucati potrivite sau se zdrobesc cu sucitorul si se amesteca cu nuca taiata bucati maricele.

Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga si lichiorul.

Sosul obtinut se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana compozitia devine oarecum legata, pana se imbiba putin biscuitii cu sosul de ciocolata.

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara si se toarna compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se inveleste in folie. Salamul se rastoarna pe o folie de aluminiu si prin presare cu mainile i se da forma dorita. Se inveleste in folia de aluminiu si se da la frigider pentru cel putin 3 ore.

Se taie felii groase si se pudreaza (sau nu :)) ) cu cacao.

Pornind de la cevabun am adaptat si am ajuns la ceva si mai bun. Na, ma laud si eu...:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere