o reteta, usoara, consistenta, preluata de la anna olson. culori frumoase si imbietoare~
Cantitatile se pun in functie de cat se doreste sa iasa. eu am folosit 2 cartofi mari, jumate de radacina de telina mai mare, 1 sfecla rosie mare.
purcedem asa: curatam sfecla rosie , o taiem cuburi mai mari punem sare, piper si intr.o tava acoperita cu folie aluminiu la cuptor aproximativ 50 min, sunt gata cand trece testul scobitorii. apoi pregatim telina: o curatam si taiem la fel cuburi mai mari asezonam cu sare piper si dam la cuptor pt aproximativ 40 min. la sfarsit procedam la fel si cu cartofii , curatati , taiati cuburi asemanatoare cu celalalte legume asezonam la fel cu sare si piper si la cuptor vreo 30 minute.
intre timp facem maioneza din un galbenus crud , 1 lingurita mustar putina sare si treptat punem ulei in fir subtire, punem si suc de lamaie si dam la rece. cand legumele sunt gata coapte si racite le amestecam si facem dresingul astfel: amestecam smantana cu maioneza, lingura de mustar si cea de hrean si punem peste legume. daca mai e nevoie adaugam sare, piper, si suc de lamaie si dam la rece pana in momentul servirii.
pofta buna!