Salata cu andive, ridichi si parmezan

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Salate, 11 Apr 2013 | 6449 vizualizari

 

O salata de primavara, simpla dar consistenta cu putine ingrediente dar nutritiva si sanatoasa
Apropo... Stiati ca... despre Andiva se spune ca se numeste si cicoare de gradina si ca are proprietati nutritive, dietetice si oficinale. Contine minerale, stimuleaza pofta de mancare, are efecte diuretice, usor laxative, usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si evacuarea intestinala a acesteia, are efecte mineralizante si ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Deoarece contine substante triterpenice amare precum lactucina si lactupicrina, andiva calmeaza usor sistemul nervos, alina durerile si prezinta efecte favorabile in caz de stres.
Prin prezenta intibinei, care este o substanta antioxidanta naturala, andiva diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi, intarziind imbatranirea si instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi ridichi rosii;
  • 1 andiva;
  • 3-4 felii salata iceberg;
  • un pumn rucolla; 
  • parmezan;
  • otet balsamic;
  • seminte de chia.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu andive, ridichi si parmezan:

1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla.

2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla.

3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat va place.

4. Adaugati semintele de chia si presarati cu otet balsamic.

5. Optional se poate pregati un dressing din iaurt grecesc, seminte de in sau de susan, praf de chili sau menta uscata.

Nota: In locul otetului balsamic se poate folosi zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu andive, ridichi si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]