Salata de bouef

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 6538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan 700g
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cutie mica mazare
  • 4 cartofi fierti
  • 1 borcan castraveti murati mici
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
Maioneza:
  • 2 galbenusuri+1 galbenus fiert
  • 2 linguri mustar
  • 800 ml ulei
Optional:
  • smantana 150 g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de bouef:

Se pune pieptul de curcan la fiert (taiat in bucat¡)mocovul,telina patrunjelul radacina+funze(legate cu ata) si 1 ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ,se condimenteaza cu sare.Cand sant fierte se strecoara supa de carne si zarzavaturi.Supica se poate pregati cu fidea sau galuste de gris.

Cartofii se fierb separat in coaja,dupa care se curata si se taie cubulete mici.
Castravetii se taie marunt sau se toaca(eu am fost mai lenesa si i-am tocat)
Pieptul de curcan se toaca marunt sau se taie foarte fin
Morcovul,telina si radacina de patrunjel se taie cubulete mici.
Mazarea se scoate din cutie si se scurge de apa.
Maioneza:

Eu folosesc si galbenus crud si fiert sau mai inlocuiesc galbenusul fiert cu putin cartof fiert,racit zdrobit.
Se amesteca galbenusurile se pune cate putin din ulei si se amesteca ,intre timp mai pun si cate putin mustar(ne place foarte mult gustul).Daca folositi cartof in loc de galbenus ,va rezulta o maioneza mult mai consistenta,ca si cea din imagine.

Cand avem toate pregatite,maioneza,zarzavaturile taiate.........amestecam zarzavaturile cu carnea tocata apoi condimetam cu sare si piper dupa care punem smantana(daca puneti smantana nu devine asa gretoasa)apoi maioneza .Se amesteca bine toate se pun in costronase sau boluri, se orneaza cu putina  maioneza deasupra si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.

 pt ornat :

masline negre,boabe de porumb dulce,,brocoli,pastai verzi,rosi chery,ardei rosu.......
Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de bouef" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de sparanghel verde cu mazare si tarhon