Salata de conopida

de Swanheart in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2009 | 48712 vizualizari

 

Este foarte buna, daca e facuta cum trebuie. Tin minte ca am mancat la cineva in urma cu cativa ani, si era foarte apatoasa, avea un gust de conopida fiarta si pasata, si cam atat... Cea pe care o fac eu este delicioasa, si tocmai pentru a nu se simti doar acel gust de conopida, am adaugat mai multe ingrediente. Am avut niste musafiri (cei de la care am primit conopida) si au fost atat de incantati, ca mi-au laudat salata la mai multi cunoscuti. Mi-au zis ca au mai mancat, dar nu a fost la fel de buna, si banuiesc ca a fost clasica reteta din conopida fiarta, cu maioneza si smantana.

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 3 oua (2 fierte si unul nefiert)
  • ulei pentru maioneza
  • 2 linguri smantana
  • sos de usturoi
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu galbenus crud, are un gust mai intens. Nu trebuie facuta foarte multa, decat vreo 4-5 linguri. Dupa ce e fiarta conopida, se lasa pana se scurge bine toata apa, si se paseaza. Se pune peste maioneza, se adauga 2 linguri de smantana, putin sos de usturoi (eu folosesc sos cu pulpa) , cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga albusul care a ramas si oul fiert, date pe razatoare.

 

TIPS-URI

1

e foarte important sa fie conopida bine scursa de apa, altfel salata va fi moale si va avea un gust apatos.

2

gustul foarte bun e dat de ouale fierte, care "taie" din gustul acela intens de conopida, precum si de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Swanheart 1

19.11.2009, 11:58

Ma bucur ca v-a placut! Am si eu o conopida, si cred ca o fac salata (pane am mancat deja prea multa).

elena1988 1

04.03.2011, 09:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu sunca in vasul roman