Salata de conopida cu cartofi

de Sidy in Salate, 17 Ian 2012 | 7339 vizualizari

 

O reteta buna pentru un regim disociat sau vegetarian...
De fapt, cred ca ar merge bine si ca si garnitura langa o friptura.
Un aperitiv foarte simplu si satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida 
  • 6-7 cartofi mici
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi( la cea de post)
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • marar verde ( la cea de post)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • vegeta fara sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu cartofi:

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.

Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte.

Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei.

Din usturoiul pisat , mustar si 1/2 cartof presat facem o maioneza de post cu putin ulei.

Dupa ce a fiert conopida o strecuram si lasam sa se raceasca apoi o maruntim, la fel si cartofii copti si decojiti.

Adaugam condimentele si impartim conopida si cartofii in doua ca sa facem salata si de post( optional)

Conopida , cartofii si maioneza se mixeaza, se poate adauga si cateva linguri de iaurt sau daca nu , atunci zeama de lamaie si ceapa razuita.

Pentru salata de post, conopida se amesteca impreuna cu cartofii, maioneza de post , zeama de lamaie si marar verde tocat.

Salata se aseaza in boluri si se orneaza.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu maioneza