Salata de iarna

de Teo in Conserve, 31 Oct 2010 | 15569 vizualizari

 

...este o salata foarte gustoasa, excelenta langa o friptura

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele
  • 2 conopide (3kg)
  • 2 kg ardei (1 kg verde, 1 kg rosu)
  • 1 kg morcovi
  • 1 telina mare cu frunze
  • 3 cepe
  • 1 l otet
  • 0.5 l ulei
  • 0.5 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • piper, foi de dafin, boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna:

Se taie gogonelele feliute subtiri, se presara sarea si se lasa 2 ore. Intre timp tocam celelalte legume, doar conopida se rupe in buchetele mai mici.

Se amesteca apoi cu gogonelele, se taie si frunzele de telina si se lasa asa pana cand preparam saramura. Se pune la fiert otetul, dupa ce s-a incalzit adaugam zaharul, uleiul, piperul, foaia de dafin si boabele de mustar. Se lasa la racit.

Pana se raceste saramura asezam legumele in borcane si incercam sa presam cat mai mult. Turnam saramura rece peste legume si apoi capsam borcanele.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 13 borcane de 750 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

ionix 1

01.11.2010, 20:10

suuper salata

diaconta 1

01.11.2010, 20:27

si eu am vrut sa pun si n-am mai reusit,foarte buna trebuie sa fie

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:37

Nu am gustat-o inca, dar sunt convinsa ca este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico