Știu că unii fac salată de ouă mai ales după sărbătorile de Paști, ca să folosească ouăle roșii rămase. Eu nu fac ouă roșii multe, ci prefer să vopsesc din nou, proaspete, așa că nu fac nici o astfel de salată. Am făcut-o acum, de dragul ouălor și a celorlalte ingrediente care se asamblează atât de bine pentru un gust minunat...
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.
Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc.
Se feliază gogoșarul, iar castraveții murați se taie rondele.
Se taie cubulețe cartofii fierți, decojiți și răciți și se adaugă în maioneză, cu sare și piper. Se omogenizează și se pune întreaga cantitate pe un platou. Se aranjează și se nivelează, pe cât posibil.
Se taie ouăle fierte în sferturi și se pun pe stratul de cartofi cu maioneză.
De jur împrejur se pun rondelele de castraveți murați, iar deasupra se adaugă celelalte ingrediente: măslinele și feliile de gogoșar.
Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se poate servi.
1
Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor, își păstrează forma la tăiere.
2
Nu fierbeți ouăle mai mult decât trebuie, ca să nu se înverzească gălbenușul.
3
Faceți o maioneză puțin mai acrișoară (cu zeamă de lămâie).
4
Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac.
5
Puteți suplimenta cantitatea de măsline și de acrituri: castraveți murați, sau gogoșari.