Ne place tare mult de asta data am suplimentat hreanul, fiindca slava Domnului este din belsug.
Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore.
Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in cuptor 10 min.
Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin razatoatea mica.Otetul il amestecam cu zaharul si sarea pina se topeste.
Cind sfecla este bine fiarta o strecuram de apa o lasam putin sa se raceasca, o curatam si o dam prin razatoarea mare , apoi punem hreanul si otetul cu zaharul si sarea si amestecam bine , lasam 2 ore sa stea asa amestecind din cind in cind , apoi punem in borcane si sigilam ,dupa care isi urmeaza cursul firesc camara
Sa va fie de folos.!
1
Nu am folosit nici un fel de conservant fiindca am folosit din abundenta natural de la Mama Natura
2
Apa nu se adauga findca este suficient otetul si mai lasa si sfecla lichid.
3
Am obtinut 12 borcane de 850 ml. 6 de 450 ml.