Dupa o reteta a D-lui Radu Popovici ( din cartea digitala Salate...carte pe care am castigat-o inainte de Craciun... )
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste 2 minute, amestecand frecvent, la foc mediu-iute.
Se adauga ardeiul gras, ardeiul iute, tocatura de oregano, rosiile si maslinele si se continua 2 minute, amestecand continuu.
Se adauga cubuletele de branza si se gatesc 1-2 minute, amestecand continuu, pana ce se incing bine. Se asezoneaza cu suc de lamaie si piper negru, proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si se serveste salata imediat, alaturi de paine proaspata, cu coaja crocanta. TIPSURI: Daca nu aveti la indemana branza Feta, inlocuiti-o cu o telemea de oaie, capra sau bivolita.
Semintele de pin pot fi substituite cu seminte de floarea-soarelui.
NOTA : Eu am pus si cateva bobite de rodie, pentru un gust ceva mai sosifsticat...din pacate nu am avut seminte de pin, dar semintele de floarea- soarelui s-au dovedit a fi foarte bune!