La o săptămână după tortul aperitiv Mozzarella, am făcut și o salată Mozzarella, ceea ce spune câte ceva despre preferințele mele culinare...
A fost o salată destul de ușor și repede de preparat, minunată pentru o cină ușoară și plăcută...
Ouăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază.
Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de lămâie) sare, piper, oregano și busuioc uscat.
Se spală salata verde sub jet de apă, se scurge, se zvântă și se taie fideluțe, ceva mai late.
Se spală roșiile cherry și se feliază mozzarella.
Se pune salata tăiată fideluță în platou, la baza salatei și în mijloc se face loc pentru recipientul cu dressing-ul.
De jur împrejurul dressing-ului se pun feliile de mozzarella, roșiile cherry și apoi feliile de ouă.
Se presară mozzarella răzuită în mijlocul salatei, de jur împrejurul recipientului cu dressing-ul și se decorează feliile de mozzarella cu frunze proaspete de oregano.
După 10-15 minute la frigider, salata poate fi servită, cu dressing-ul la îndemână și cu restul de mozzarella răzuită, suplimentar, la dorință.
1
Spălați bine salata sub jet de apă și zvântați-o, înainte să o tăiați.
2
La dressing puteți adăuga ingredientele/condimentele care vă plac mai mult. Puteți înlocui oțetul balsamic, cu zeamă de lămâie.
3
Serviți salata cu restul de mozzarella răzuită și cu dressing-ul preparat.