Salată Nicoise

de elucubratiiculinare in Salate, 19 Sep 2012 | 11963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru vinaigrette:
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mică tocată,
  • 1 lingură frunze de busuioc tocate,
  • 1 linguriță frunze de oregano tocate,
  • 1/2 linguriță muștar de Dijon,
  • 4 anșoa,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
  • Pentru Salată:
  • 1 cutie de ton bucăți sau o friptură de ton la grătar,
  • 2 ouă fierte tari,
  • 5 cartofi (de preferat cât mai mici),
  • 4 frunze de salată verde,
  • 2 roșii mici,
  • 1 ceapă roșie,
  • 100 g fasole verde,
  • 1 lingură capere,
  • o mână de măsline Nicoise.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată Nicoise:

Într-un mojar (sau bol) amestecăm ingredientele pentru vinaigrette. Fierbem cartofii cu tot cu coajă, iar dacă nu avem cartofi mici se taie în bucăți mai mici. Fierbem fasolea verde. Pe un platou aranjăm salata verde. Aranjăm cartofii, ceapa roșie tăiată rondele cât mai fine, roșiile tăiate, fasolea verde, măslinele și bucățile de ton. Deasupra aranjăm ouăle tăiate în sferturi și presărăm caperele. Stropim totul cu vinaigrette și servim imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]