Salata orientală de post ECONOMICĂ ȘI GUSTOASĂ este foarte, foarte bună. Maioneza de post, din orez, muuuuult mai sănătoasă decât cea cumpărată!
Fierbe orezul și lasă-l la răcit.
Cartofii se spală și se pun la fiert.
Cât fierb cartofii, pregătește maioneza.
Pune toate ingredientele în blender și pornește-l până obții o pastă fină.
După ce s-au fiert cartofii, curăță-i de coajă cu grijă.
Lasă cartofii la răcit, apoi taie-i în cuburi mici.
Taie gogonelele în cuburi de mărime potrivită. Ceapa curățată, spălată, tai-o solzișori și freac-o cu puțină sare.
Pune toate ingredientele (cartofi, ceapă, măsline, maioneză, gogonele) într-un castron și amestecă cu grijă.
Poftă bună!
1
Maioneza rămasă se poate păstra 2-3 zile la frigider.
2
Am folosit maioneza rămasă de la salata cu conopidă