Așa spunea mama mea, în copilărie salatei orientale, ca să o savurăm cu interes :)))Asta să mă convingă să mănânc, măcar în cele două vineri mari, adică de Paști și Crăciun;) Acum o savurez oricând, fără niciun un fel de opreliște! Spor și poftă bună!
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele.În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă prazul, ceapa tăiată rondele, măslinele și gogoșarii tăiați fâșiuțe, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
Spor și poftă bună!