Saleuri cu chimen

de dobrezaira in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2012 | 8632 vizualizari

 

Aceasta reteta o consider una din cele mai economice retete,veti vedea intra mai nimic, iar gustul e....mmmmm

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura (5 linguri)
  • 200 ml apa
  • 4 linguri otet
  • 1 bob de drojdie
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde pentru o coca potrivita, nu prea vartoasa.
  • 1 cana cu untura amestecata cu o cana cu faina sa rezulte consistenta smantanii
  • sare,ou pentru uns,chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu chimen:

Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru trebuie sa fie infainat. Ungem din nou cu restul de untura, impachetam, intindem, rulam si dam la rece pentru o ora.

Din aluatul astfel pregatit intindem foi de 1 cm, ungem cu ou, presaram sare si chimen si dam la cuptor pana devin aurii. Ies multe saleuri si foarte fragede, veti vedea se vor desface in foi ca un foietaj normal la care muncesti mai mult si intra mult unt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

acest aluat merge foarte bine si pentru pateuri cu branza, cu mere, etc.

2

Voi posta data viitoare si o placintica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]