Ingrediente pentru aluat
Pentru decor:
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.
Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.
Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.
Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.
Taiem cu forma inimioare.
La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.
Le asezam in tava pe hartie de copt si
in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.
Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .
Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.
Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.
1
In loc de migdale putem folosi nuca macinata .
2
Se pot decora si numai cu zahar grunjos.
3
Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .