Sandvisuri cu omleta

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2015 | 4607 vizualizari

 

Sunt foarte bune, mai ales daca plecati la drum.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g drojdie;
  • doua lingurite zahar;
  • 400 ml lapte caldut;
  • 100 ml ulei;
  • aproximativ 700 g faina;
  • sare.
  • Omleta:
  • 2 ardei kapia;
  • 10 felii rosie;
  • 300 g sunculita taraneasca afumata;
  • 100 g cascaval Neaos de la Delaco;
  • 200 g ciuperci din conserva;
  • patru oua;
  • sare;
  • doua linguri lapte;
  • doua linguri gris.
  • Diametru tigaie: 24 cm
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri cu omleta:

Aluat:

Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. 

Omleta:

Eu am facut doua omlete separate, deci am impartit ingredientele mai sus mentionate in doua parti egale.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie felii mari.

Sunculita taraneasca se taie in bucati mari si subtiri.

Ciupercile se scot din conserva, se clatesc cu apa rece si se scurg.

Se spala rosia si se taie rondele mari.

Cascavalul se taie felii mari.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun ardeiul, sunculita, ciupercile si putina sare si se inabuse putin (circa 10 minute), acoperindu-le cu un capac. 

Ouale se amesteca cu sarea, laptele si grisul.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale cu laptele si grisul. Se pun feliile de rosii si cele de cascaval si se pune omleta din nou la foc, tot acoperita cu capac, pentru cateva minute, apoi se ia capacul si se amesteca (sau se intoarce intreaga cu ajutorul unei farfurii). Cand este gata se pune pe o farfurie.

Asamblare:

Cand aluatul a crescut, in tigaia unsa cu ulei se intinde un sfert din aluat, se aseaza omleta deasupra, apoi se intinde inca un sfert din aluat. Se acopera cu capacul si se coace la foc mic pe ambele parti. Dupa aceea se pregateste la fel si cealalta jumatate de aluat si omleta.

Inainte de servire se asteapta sa se raceasca putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu omleta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei