Saramura de peste la gratar

de violeta30 in Peste, 30 Ian 2019 | 12444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 pesti (crap, caras, platica, etc)
  • 3-4 ardei capia
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 l apa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste la gratar:

Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata.

Legumele se pun si ele pe gratar (ardeiul capia, cel iute, rosiile si ceapa) si se coc bine.

Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei.

Cand pestele e aproape gata, se pune apa la fiert intr-un vas pana clocoteste, dupa care se adauga sucul de rosii, mujdeiul si legumele fripte si tocate patratele, stingem focul si adaugam si patrunjelul.

Pestele fript se pune intr-o tava incapatoare si se pune peste el saramura pregatita mai sus.

Se lasa vreo 15-20 minute ca sa se combine gusturile.

Se serveste in vase adanci.

E o delicatesa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

31.01.2019, 17:20

Rocsi 1

31.01.2019, 19:58

Arata foarte bine si este grozava pentru cei carora le place pestele!

dantes 1

01.02.2019, 13:01

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de somon