Saramura de stiuca

de Ligia Bxl in Peste, 23 Aug 2013 | 17165 vizualizari

 

Am primit cadou de la prietena mea Tatiana stiuca,asa ca iata ce a iesit ,multumesc Tatiana :)

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati de stiuca
  • putin unt
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru tocat marunt
  • 1 ardei capia (sau 1 ardei usturat)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 200-300 ml de apa
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de stiuca:

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit.

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, ardeiul, cimbrul si cutia de rosii in bulion. Se curata si se taie marunt usturoiul si dupa ce se opreste focul se pun toate peste stiuca intr-o tava. La final se adauga patrunjelul tocat. Se acopera tava cateva minute pentru a se combina toate aromele.

Se serveste cu mamaliga si daca doriti cu feliute de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de stiuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]