By E-retete.ro!
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul.
Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.
Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, margarina, untura, sarea si maia de drojdie.
Faramitam totul cu degetele pana devine precum pesemtul.
Adaugam smantana pana se leaga (incepem cu 4 linguri si mai adaugam daca este necesar).
Framantam bine aluatul timp de 5 minute.
Acoperim bolul si lasam sa stea 15 minute.
Impartim aluatul in 4 bucati.
Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.
Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.
Taiem foaia fasiute inguste folosind cutitul sau decupam saratelele cu forme de fursecuri.
Asezam apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem galbenusurile cu laptele si praful de sare.
Folosindu-ne de o pensula de silicon ungem saratelele si presarm deasupra mac, susan, chimen, cascaval...ce doreste fiecare!
Dam saratelele la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Se pastreaza in caserole.
Sa aveti pofta!
1
Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 4 tavi de saratele.
2
Tava are diametrul de 24/35 cm.