Saratele

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2015 | 11383 vizualizari

 

Nu am forma de saratele, dar am aparat de gofre si tare drag imi e de el, mai ales pentru ca este primit de la un bucataras tare drag mie :X
Am facut aceste saratele, sa mai alternam cu dulcegariile si grasimile mancate acum de sarbatori.
Tare bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza sarata de oaie(veche)
  • 100 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 150 gr unt(65%)
  • 2 oua
  • 650 gr faina
  • seminte de chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare.

Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe razatoare, apoi o amestecam cu untul rece, taiat bucatele, smantana si branza proaspata.

Adaugam cele doua oua, presaram chimen din belsug si incepem sa incorporam faina.

Ne oprim din a adauga faina cand aluatum nu mai este lipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi formam bilute din el, pe care le intindem in forma rotunda de dimensiunea aparatului si le vom coace in aparat, cate 6-8 minute pe fiecare in parte.

Nu ne vom ghida dupa led, lasam saratelele sa se coaca bine pana cand sunt rumenite frumos.

Pot fi servite atat calde cat si reci, alaturi de o cana cu iaurt sau de bere, dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu cartofi si chimen