Pentru inceput dizolvam drojdia in 100ml apa calduta,dupa care o amestecam cu telemeaua pe care o framantam sau chiar o dam pe razatoare, si cele 2 oua. Adaugam apoi si margarina(care a fost lasata la temperatura camerei) amestecand usor pana se incorporeaza toate. La final se va adauga faina atat cat sa iasa un aluat nelepicios si elastic. Se va lasa la crescut cam o ora dupa care se va lua bucati din aluat si se va intinde cu sucitorul o foaie cam de 0.5mm si se va taia in fasii de diferite lungimi dupa preferinta cu un cutit in cazul meu sau cu forma speciala de saratele..
Fiecare fasie in parte se va rula sub forma de spirala si se vor aseza in tava de copt care a fost unsa cu ulei. Se vor unge cu ou si se vor presara cu mac dupa care se vor da la cuptor pentru 20 de minute.Eu am folosit si forma de covrigei dar acestea necesita mai mult timp.
Se servesc foarte bine si cu bere.
1
Se poate folosi in loc de mac si chimen sau sau susan.