Sărăţele cu untură

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 7659 vizualizari

 

Reţeta am gasit-o pe blogul Violetei Postolache, www.caietulcuretete.com, căreia îi mulţumesc.Este foarte uşor de făcut, iar sărăţelele sunt delicioase! Nu te poţi opri din ronţăit dacă ai alături o bere şi nişte prieteni!

 

INGREDIENTE

  • 100 g untură
  • 100 g unt/margarină
  • 100 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200 g telemea de oaie sărată şi tare
  • 7 g drojdie uscată
  • chimen/mac/susan/parmezan
  • 1 ou pentru uns
  • făină cât cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele cu untură:

Se pun într-un vas încăpător  untul/margarina şi untura topite şi uşor răcite, ouăle bătute, laptele, iaurtul, brânza rasă şi drojdia. Se amesteca totul foarte bine, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Se întinde cu sucitorul o foaie grosuţă, se unge, se taie fâşii care se răsucesc şi se coc în tava tapetată cu hârtie de copt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele cu untură" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

madi_marin 1

29.12.2013, 21:19

fetele, multumesc!

laura_n 1

30.12.2013, 17:15

as manca non stop )

Raluca57 1

05.01.2014, 17:33

Sunt minunate!!! am facut deja de doua ori. Nu se intaresc a doua zi. Perfecte!!!! Imi place mult aluatul acesta, voi incerca si pachetele cu branza, carne etc. Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]