aici in Portugalia e mancarea favorita vara....si destul de scumpa. Daca ion trecut era considerata mancarea saracului acuma devenit ceva scump (1 kg ajunge uneori chiar la 8 euro). Dar pentru a fi bune trebuie sa fie sardine grase, sa lase multa grasime.
- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine...
- se incinge gratarul. Eu am avut electric
- se prajesc bine , la fel si ardeii.
- Ardeii se rup fasii si se prepara cu ulei de masline, sare, putin zahar, otet balsamic.Eu uneori mai adaug si rosii si oregano uscat.
- sardinele se servesc pe o felie de paine de malai...iar la final painea cu sosul ramas de la sardine e un deliciu..te lingi pe buze...
1
Se pot folosi si sardine congelate. Uneori sunt chiar mai bune decat cele proastepe deoarece sunt pescuite in perioada de varf. (iunie-iulie.august).