Sarmale

de madi_marin in Porc, 13 Ian 2012 | 4898 vizualizari

 

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac....să le guste. Promit ca fac şi mămăligă!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată amestec vita+porc(sau altă combinaţie după preferinţă)
  • 2 kg varză acră cu foi subţirele
  • 1 căniţă de orez
  • 1 ceapă mare
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • suc de roşii
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare,piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit .

Varza se desface în foi cărăra li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi eventual se spală daca sunt prea sărate sau prea acre. Se împăturesc sărmăluţe care se pun în cratită pe un pat de varză tăiată fideluţă. Când sunt toate terminate, se presară deasupra cimbru şi mărar, apoi se mai pune un strat de varză tocată, se acoperă cu apă şi se pun la cuptorul încins, la foc mic să se fiarbă. Se mai pune apă din când în când dacă e nevoie.

Când sunt gata, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute.

Sunt mult mai bune a doua zi servite cu mămăligă şi ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

jolygina 1

16.01.2012, 11:15

da da gustoase

madi_marin 1

16.01.2012, 18:31

jolygina...ma bucur ca iti plac...

ionicaw 1

28.12.2012, 22:14

La mulţi ani Bucătăraş abea astept sa pun in aplicare aceasta reteta(o pun in favorit).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura pomana porcului