Sarmale Ardelenesti

de papabundetot in Porc, 24 Noi 2013 | 22498 vizualizari

 

Sarmalele pentru mine, reprezinta una din putinele mancaruri traditionale pe care le mananc cu mare drag si carora nu le adaug nimic in plus din condimentele asiatice care imi plac atat de mult, singura conditie este ca ele sa fie facute de mine. Am mancat de-a lungul vietii diferite feluri de sarmale, in toate regiunile tarii, insa….fara a fi lipsita de modestie… tot ale mele sunt cele mai bune :) O explicatie pentru mine cel putin este aceea ca eu iubesc acest preparat si il fac mereu cu multa dragoste de aceea si cred ca imi ies atat de bune…sau sa nu zic bune ca pot fi interpretata ca m-as lauda…le fac…mereu pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3 verze murate
  • 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
  • 1 lingurita piper negru
  • o canuta orez
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat
  • oase afumate pentru gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale Ardelenesti:

Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.

Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.

Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

25.11.2013, 18:33

si eu le mananc cu drag oricand

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:13

DAAAA !!!!!

SoniaSweet 1

30.10.2019, 16:45

Dezamagita ... nu stii sa faci sarmale. Ne explici cum sa impaturam. Reteta traditionala de la noi. Postezi si nu stii nimic. Ne faci de rusine. Ai uitat ori nu stii sa scrii bulion si ca ca ceapa se caleste si cate si mai cate nu ai scris. Brvao

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu garnitura de orez