Ieri am facut sarmale ,pentru toata lumea ,, Aceasta reteta o am de la o Doamna Preoteasa si este foarte foarte buna .. deosebit de bune sunt sarmalutele .. nu ezitati sa incercati ,acum pentru Sf, Paste sunt un deliciu .. O sa va impresionati musafirii ..
Se curata ceapa se toaca marunt apoi intr-o tigaie se pune uleiul ,se adauga ceapa si se caleste pina devine aurie ,se adauga piperul si boiaua si se mai lasa un minut .
Intr-un castron mai maricel punem carnea ,orezul spalat bine, ceapa,sare,vegeta ,mararul tocat ,afumatura tocata marunt ,bulionul si mierea ..se amesteca bine totul si se pune la o parte pina pregatim frunzele de varza . Apoi invelim sarmalele.
Intr-o oala punem varza tocata ramasa de la frunze ,foi de dafin si crenguta de cimbru, asezam sarmalele (eu le asez in forma de cerc si in mijloc las gol si pun varza tocata ca sa se poata lua bine cind servim ). punem apa calda si dam la foc ..lent pina cind sunt gata . Mai precis pina este si varza suficient de moale ..
Pofta buna !
1
se serveste cu smintina si ardei iute proaspt sau murat .
2
daca nu doriti sa puneti afumatura in compozitie o puteti pune intre sarmale cind puneti la fiert