SARMALE CU CIOLAN AFUMAT

de cocolina in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2012 | 5081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 1ceapa
  • 1.5 kg varza
  • 1 kg carne tocata
  • 400g orez
  • 1 ciolan afumat de 1 kg
  • aprox. 300 ml pasta rosii
  • 150ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • 1 rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARMALE CU CIOLAN AFUMAT:

MOD DE PREPARARE:

Se pune la fiert o  oala cu apa pentru a opari varza.

Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.

Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite.

Lasam putin sa se raceasca frunzele dupa care le taiem pe jumate, depinde cat de mari sunt .

Intr-o cratita punem 150 ml ulei sa se incalzeasca si punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.Cand ceapa prinde o culoare aurie tragem cratita de pe foc si adaugam boiaua,orezul,carnea tocata,pasta de rosii,vegeta ,sare si piper.

Luam cate o bucata de varza si ne apucam a infasa sarmalutele.

Intr-o oala punem pe fund cimbru,marar si cotoare ce ne-au ramas de la varza.

Aranjam un rand de sarmale si un rand de ciolan afumat taiat felii subtiri si continuam pana terminam de aranjat toate sarmalele.Taiem varza ce ne-a ramas marunt si o punem deasupra sarmalelor.Intr-un vas amestecam apa cu pasta de rosii si sare  si o turnam deasupra sarmalelor.Taiem o rosie si o punem deasupra.Punem oala la fiert la foc mic aproximativ 1 ora jumate.

                                   POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU CIOLAN AFUMAT" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu mamaliguta