Sarmale cu pasat si ciuperci

de amalia01 in Mancaruri de post, 23 Feb 2015 | 7521 vizualizari

 

Si a inceput postul...Ce mai gatim?

SARMALE

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 200 ml ulei
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 1 ceasca de pasat
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 2 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
  • 500 g rosii cherry asortate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si ciuperci:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;

Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul  si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) , pasatul , morcovii si rosiile tocate... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei oale puneti cotoarele de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin, ir deasupra rosiile cherry.

Turnati apa si puneti la fiert, la foc mic pentru cca 3 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.02.2015, 21:35

Sarmale am facut si eu astazi de post!

amalia01 1

24.02.2015, 15:27

Clopotelul nu-i de dat... face parte din colectie , dar sarmalute puteti servi cu incredere

mihaelar63 1

26.02.2015, 15:01

Sarmalele cu pasat sunt preferatele tuturor din casa .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din soia