Sarmale cu varză dulce

de ionix in Porc, 18 Oct 2010 | 11199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg pulpa de porc
  • o varza mai marisoara ~ 2 kg
  • o cana mica cu orez
  • 3 cepe mari
  • o lingurita cu pasta de tomate
  • piper, sare
  • cimbru
  • marar
  • 600 ml
  • bete de marar
  • foi de dafin
  • 200 g costita afumata sau slaninuta afumata
  • 3 linguri cu pasta de gogosari
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varză dulce:

Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.

In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Se spala pulpa si apoi se da pe masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins iar apoi pui si orezul. Se lasa 4-5 minute si adaugam pasta de tomate. Se mai lasa 2-3 minute si se ia de pe foc. Se lasa la racit iar apoi se pune peste carne.

Peste amestecul de carne se pun: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Se amesteca bine iar cu aceasta compozitie vom infasura sarmalele.

Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele, se aseaza bete de marar si cotoare de varza. Asezi sarmalutele iar printre ele pui cimbru si foi de dafin, dar in cantitati reduse. Printre ele poti pune si costita afumata sau slaninuta.

Preparare zeama pentru sarmele:

Fierbi 300 ml de bors cu apa, apa cam cat cuprinde vasul cu sarmale. Borsul il lasi sa dea intr-un clocot iar apoi pui pasta de gogosari peste. Acest amestec il torni peste sarmale.

Vasul cu sarmale se da la cuptor, la foc foarte mic, si se lasa sa fiarba mocnit. Eu le fierb cam 6-7 ore. Inainte de a le scoate din cuptor, gustati o sarma pentru a vedea daca sunt facute. Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a ajuns varza si am umplut inca doi ardei.

2

Daca vrei sa le faci scazute le vei pune in oala de lut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac