Sarmale de post cu ciuperci

de - Andreea - in Mancaruri de post, 1 Apr 2014 | 5465 vizualizari

 

Ador sarmalele...cui nu ii plac.Ca sunt cu carne sau de post sunt la fel de delicioase.De aceasta data am preparat sarmalute de post cu ciuperci si daca nu tineti post,puneti si putina smantana deasupra ...asa cum am facut eu :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 250 gr ciuperci tip champignon
  • 1 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • foi de vita de vie
  • sare
  • piper
  • 1 cub knorr
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Ceapa  o curatam,o spalam si o tocam marunt.Eu am avut  si ceapa verde asa ca am folosit un mix de ceapa verde si ceapa alba.

Ciupercile le spalam,le curatam.Palariile ciupercilor le taiem in doua apoi le feliem.Piciorusele le tocam marunt.

Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ciupercile pana isi vor lasa apa.Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca impreuna.

Adaugam orezul,lasam 2-3 minute amestecand in continuu cu o lingura de lemn.

Punem apa si lasam orezul sa fiarba putin.Adaugam sucul de rosii ,knorr,sare si piper dupa gust.Dupa cateva minute, inchidem focul.

Intre timp oparim frunzele de vita de vie.

Luam o frunza de vita,punem din compozitie si rulam inchinzand la capete.

Procedam astfel pana ce terminam compozitia.

Punem frunze pe fundul unui vas si asezam sarmalele .

Acoperim cu alte frunze de vita de vie,adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu samburi de dovleac