Sarmale de post cu varza acra

de mena29 in Mancaruri de post, 1 Mai 2015 | 10660 vizualizari

 

Sunt o bunatate, noua ne plac tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc varza murata
  • 100 g soia granule
  • 150-200 g orez
  • 1 conserva de ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4-6 foi dafin
  • 2 lingurite ierburi aromate
  • sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita piper boabe
  • o crenguta de cimbru
  • 100 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu varza acra:

Am pregatit foile de varza pentru sarmale. Varza ramasa am taiat-o fideluta.

Am curatat ceapa si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei. Orezul l-am ales si l-am spalat bine. L-am adaugat in tigaie peste ceapa, cu 50 ml apa. Am lasat ceapa si orezul sa scada impreuna dupa care am luat vasul de pe foc si am lasat ceapa si orezul sa se raceasca. Granulele de soia le-am pus 20 minute intr-un vas cu  apa sa se hidrateze. Dupa cele 20 de minute, le-am scurs bine bine cu mainile, de apa si le-am pus in tigaie peste ceapa si orez, am adaugat apoi ciupercile clatite bine cu apa rece si tocate, morcovul curatat, spalat si tocat marunt. Sare si piper dupa gust si am adaugat ierburile aromate. Am omogenizat bine compozitia dupa care am format sarmalutele.

Intr-o cratita cu pereti grosi am asezat un strat de varza tocata, apoi sarmale, din nou varza tocata si sarmale. Ultimul strat a fost de varza tocata.  Foile de dafin le-am pus printre aceste straturi de varza si sarmale si deasupra, piperul boabe tot asa. Deasupra am pus crenguta de cimbru. Am turnat apa rece cat sa acopere sarmalele, am pus vasul pe foc, acoperit partial cu un capac  si am lasat sa fiarba la foc mic, aproximativ 2 ore.

Am servit sarmalele calde.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post fierte in vas roman