Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2010 | 11146 vizualizari

 

Am gatit aceste sarmalute cu carne de pasare tocata (din comert) in foi de vita-de-vie, mie imi plac mai tare decat clasicele dar traditionalele sarmalute in foi de varza. Am folosit frunze de vita-de-vie congelate.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata de pasare,
  • 1 ou,
  • 1 ceapa verde,
  • 3 linguri orez,
  • 1 cartof,
  • vegeta,
  • boia,
  • piper,
  • sare,
  • frunze de vita,
  • 2 foi dafin,
  • telina verde,
  • patrunjel verde,
  • 1 rosie mare,
  • 1 cana bulion,
  • cimbru,
  • marar (eu am avut doar uscat, desi era mai bun proaspat),
  • frunze de vita-de-vie,
  • 2-3 fire cabanos (ceva afumat, pot fi si costite).
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie:

Intr-un vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit (pe razatoarea mare), orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmale. Am preparat cam 24, 25 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, cabanosul taiat bucati, frunzele de dafin, telina, patrunjelul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun