Sarmale in foi de vita de vie

de dakris in Mancaruri cu carne, 18 Mai 2012 | 9436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 60 foi de vita de vie
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceasca orez
  • 2 cepe mari
  • 5 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • 1 ceasca bors
  • sare, condimente pt sarmale
  • optional:
  • 1 morcov,
  • marar verde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust).

Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit.

Peste carnea tocata (pulpa, spata porc tocata in casa) se adauga compozitia cu ceapa calita, sare si condimente pt sarmale (Fuchs); se amesteca bine. Pe fiecare frunza se pune cate o lingura de carne, apoi se infasoara sarmalele si se aseaza in cratita (radial ori in cercuri concentrice, dupa preferinta). Dupa ce au fost asezate in cratita toate sarmalele, le acoperim  cu frunze si varsam o solutie din apa, bors si 3 linguri de pasta de tomate. Introducem in cuptorul preincalzit si lasam sa fiarba cca 90 min la foc mediu.

Se servesc cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti