Sarmale in oala de lut

de DanaModog in Porc, 19 Dec 2014 | 8226 vizualizari

 

Eu fac sarmale mai mult cand vin ai mei la mine. Parintilor mei le plac foarte mult sarmalele si mai ales daca sunt cu varza acra si mai au si smantana pe langa. Sarmalele acestea cu costita le-am facut in vara si a fost prima data cand le-am facut in oala de lut si nu va soun ce emotii am avut ca nu cumva sa se sparga oala sau sa raman cu manierele in mana si sa culeg sarmalele de pe jos.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza acra (2 kg)
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 250 g ciuperci
  • 1 morcove
  • 2 cepe
  • 300 g costite afumate
  • 3 sorici
  • Ulei
  • Apa
  • 200 ml bulion
  • Cimbru
  • Marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in oala de lut:

Prima data punem oala la inmuiat. Spalam o data varza. Apoi calim ceapa, cu morcovul razuit si adaugam ciupercile cubulete micute si lasam pana se scurge apa de la ciupercute. Adaugam carnea si orezul si calim putin si asezonam cu sare si piper.

Pe fundul oalei punem cimbru si marar si o frunza mare de varza. Facem sarmalutele si le aranjam in oala de lut impreuna cu costita si soricii. Punem apa si le dam o ora la cuptor cam 60 de minute, dupa adaugam bulionul si le mai lasam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

reisnaor_2006 1

19.12.2014, 09:45

deja mi-e foame

iry-gabriela 1

19.12.2014, 23:13

La sarmale inainteeeeeeeeeee

Rocsi 1

20.12.2014, 23:34

Abia astept sa fac si eu acum de sarbatori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale (in multicooker)