Sarmale in vas roman

de Sim0na in Porc, 1 Apr 2012 | 6732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 buc.varza acra
  • 1/2 varza cruda
  • 0,6 kg carne tocata amestec
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa mica
  • bucati de slanina
  • suc de rosii
  • marar
  • condimente ptr sarmale
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in vas roman:

Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le`am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat`o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat`o, si am ales frunzele ptr sarmale. Am rulat sarmalele.

 Apa din vas am aruncat`o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus apoi un rand de sarmale, apoi iar varza. Deasupra am pus sucul de rosii si  1/2 cana de apa. 

 Am pus capacul si am dat la cuptor, la foc potrivit. Dupa 1 ora am marit un pic focul si am mai lasat inca 1 ora, apoi am luat capacul si am mai lasat 15-20 min.

 Sunt excelente cu mamaliga, smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

02.04.2012, 09:49

ce gustoase sunt mmmm

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:22

mancarea mea preferata

Sim0na 1

02.04.2012, 18:54

Va astept pe toate/toti la masa!!!
Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale