Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας)

de nadiuta123 in Mancaruri cu carne, 2 Feb 2012 | 3572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita dulce ,
  • 1 jumatate de varza acra,
  • 1 kg carne tocata amestec,
  • sare ,
  • piper,
  • 1 cescuta orez,
  • 2 cepe,
  • Pentru a opari varza aveti nevoie de :
  • 1 si 1/2 litru de apa,
  • frunze de dafin,
  • o frunza de telina,
  • 2 lamai,
  • putina zeama de varza acra
  • sare
  • boabe de piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας):

Intr-oala se pune apa la fiert cu zeama de lamaie si putina zeama de varza frunze de dafin ,boabe de piper,o frunza de telina.

Intr-un castron se pune carnea tocata impreuna cu orezul, ceapa calita putin pe foc, sare, piper, putin cimbru si se amesteca bine.

In apa care fierbe pe foc se aseaza varza dulce si se lasa pana se desfac foile si se schimba la culoare devenind galbuie. Scurse bine de apa frunzele de varza se potrivesc si se umplu cu compozitia de carne.

In cratita punem un strat de varza si apoi un strat de sarmale in foi de varza dulce oparite si un strat de sarmale inasurate in varza acra. Se da la foc potrivit pana fierb apoi de acopera cu bulion boabe de piper si foi de dafin si se mai lasa sa fiarba 10 minute (sau se pot da la cuptor pentru 15 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale mixte (γεμιστές με κρέας)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la tava