Sarmalele bunicii

de artyandra in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 4273 vizualizari

 

Aceste sarmale sunt spectaculoase! Numai bunica mea draga le stie face. Ale dansei sunt cele mai bune, 100% ardelenesti. Tind sa cred ca secretul in constituie dragostea si pasiunea de care da dovada in timp ce le pregateste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne
  • 2 verze mari
  • 1 kg orez cu bob rotund
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • un ou
  • o legatura frunze de patrunjel
  • o legatura busuioc
  • un pumn cimbru
  • un pumn marar
  • piper & sare dupa gust
  • o lingurita cu varf de vegeta
  • apa cat cuprinde
  • 1/4 litri bulion
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalele bunicii:

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare, lasandu-se putin marar si busuioc pentru sfarsit.

Se curata varza apoi se opareste si se amesteca cu conpozitia.

Se umple foile de varza (se fac rasucirile) apoi se pune la foc.

Se pune apa cat cuprinde si cu bulionul.

La fund, se pune putin marar si busuioc.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalele bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmenzan

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la multicooker